share facebook magnifier twitter flickr

Projekt Eko-Lika vuna osvojio 1. nagradu!

Dana 08.03.2016., na natječaju 'Socijalne inovacije u Hrvatskoj' raspisanom od strane 'Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD)', uz potporu Ministarstva gospodarstva RH,  financirano od EU fonda EDIF, te je od ukupno 30 prijavljenih projekata, projekt Eko-Lika vuna osvojio je 1. nagradu kao najbolja socijalna inovacija u Hrvatskoj.  Na predstavljanju finalista sudjelovali su predstavnici Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Nositelj pobjedničkog projekta je GTF – Inicijativa za održivi rast (Zagreb), u partnerstvu sa: Razvojna agencija Ličko-senjske županije (LIRA),  Općina Perušić, Tekstilno-tehnološki faklutet Zagreb, Adriance Pearl d.o.o., i Regeneracija d.o.o.

Projekt predstavlja jedinstven model održivog poduzetništva kroz pokretanje  „EKO LIKA” – CENTRA ZA PRERADU VUNE, koristeći spoj suvremene tehnologije i tradicije, otvaranjem novih radnih mjesta u proizvodnji i nove turističke i edukativne sadržaje korisne široj zajednici. Ujedno rješava gorući problem nepropisnog odlaganja vune u prirodi, što na ciljanom području (Ličko-senjska županija) prelazi 80 tona godišnje.

 

08.03.2016. | GTF | Zagreb | EKO | Lika

Slične vijesti

Povratak na vrh stranice
© GTF 2018.