IMG-20211209-WA0027

U Gospiću održan Godišnji događaj RAISE Youth projekta 2021.

U četvrtak, 9. prosinca 2021., održan je Godišnji događaj projekta „RAISE Youth – Ruralna akcija za inovativno i održivo poduzetništvo mladih“ u kinu „Korzo“ u Gospiću. „RAISE Youth“ projekt sufinanciran je kroz Fondove Kraljevine Norveške i Europskog gospodarskog prostora (EGP). Glavni cilj projekta je doprinijeti stvaranju novih radnih mjesta za mlade u ruralnim područjima korištenjem socijalnih inovacija. Projekt razvija inovativni model (samo)zapošljavanja za pripadnike NEET skupine (mladi koji nisu zaposleni niti su u sustavu obrazovanja) koji se temelji na održivoj poljoprivredi i turizmu u sinergiji s razvojem digitalnih tehnologija.
IMG_20210929_132844

Radionica u sklopu projekata KijeVuna & KijevoNAMJEŠTAJ

U sklopu projekata KijeVUNA i KijevoNAMJEŠTAJ  održane su posljednje radionice u Kijevu i Vinkovcima čime je projket uspješno završen.

Sudionici radionica imali su priliku informirati se o načinu renoviranja i ponovne uporabe starog namještaja, robe široke potrošnje i otpadne vune te naučiti više o mogućnostima obrade vunenih predmeta za praktičnu primjenu u domaćinstvu, turizmu i poljoprivredi.

Projekt se provodi uz financijsku podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

245172672_112893244499359_8756855116690078419_n

Suncokret ruralnog znanja i poduzetništva

U Osijeku je predstavljen projekt Suncokret ruralnog znanja i poduzetništva - sustav osnaživanja i osposobljavanja NEET osoba koji se provodi na području HZZ regionalnih ureda Osijek i Split (cijela OBŽ i SDŽ) te Područnog ureda Vukovar a nositelj projekta je Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj Klub članova selo

GTF-Inicijativa za održivi rast ponosna je da je partner na još jednom projektu koji za cilj ima poboljšanje zapošljivosti mladih u nepovoljnom položaju. Ciljna skupina će se kroz aktivnosti mentorirati, educirati, osnaživati te informirati o prilikama za zapošljavanje.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijanog fonda

Fokus grupa u sklopu projekta Start-up nacija

U tijeku je održavanje fokus grupa u sklopu projekta Start-up nacija. Do travnja 2022. bit će održano ukupno 20 fokus grupa na području cijele Hrvatske.

Cilj fokus grupe je razvoj diskusije o stanju za razvoj poduzetništva u Sisačko-moslovačkoj županiji iz perspektive civilnoga društva, identifikacija glavnih prepreka i utjecaj civilnoga društva na proces donošenja odluka i kreiranje javnih politika socioekonomskog razvoja. 

Snimka zaslona 2022-01-13 114750

Radionice u sklopu projekta raSTEMo

U sklopu projekta raSTEMo u tijeku je održavanje radionica s naglaskom na komunikacijskim vještinama, informacijskom i komunikacijskom tehnologijom i njezinom sigurnošću.

Cilj projekta raSTEMo je jačati kapacitete organizacija civilnog društva za aktivno uključivanje djece, mladih i žena u popularizaciju STEM-a kroz provedbu programa raSTEMo.

dinarsko_srce_logo

Ekonomsko osnaživanje žena - Dinarsko srce

U sklopu projekta Dinarsko srce u tijeku je održavanje radionica Ekonomskog osnaživanja žena u Kijevu  Projekt Društveni centar „Dinarsko srce“ sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna RH (15%) u okviru poziva Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice

Pišite nam

Naše projekte i aktivnosti provodimo zahvaljujući financijskoj podršci: