dinarsko_srce_1

Društveni centar "Dinarsko srce"

Projekt Društveni centar "Dinarsko srce" doprinosi kvaliteti življenja u lokalnoj zajednici razvojem društveno-kulturnih sadržaja, jačanjem uloge organizacija civilnog društva (OCD) te poticanjem multisektorske suradnje za lokalni razvoj vođen zajednicom.

Projekt se provodi u Općini Kijevo od svibnja 2020. do svibnja 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta je 1.704.568,03 kuna a financira se iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

cura

Career ROCKET

Projekt „Career ROCKET: Respect, Opportunities, Choice, Knowledge, Equality and Training“ trajao je od 1.1.2017. do 30.6.2019. Cilj projekta bio je povećati sposobnost nastavnika i odgojitelja da uključe spol u cjelokupni školski kurikulum stavljajući rod u jezgru obrazovanja za građanstvo, te unaprijediti školske sposobnosti da osiguraju vođenje karijere bez rodnih stereotipa. 

Projektni konzorcij sastojao se je od 5 partnera iz 4 zemalja EU-a. Uz GTF-Inicijativu za održivi rast projekt su provodili partneri iz Bugarske (GERT i GPF), Grčke (4 Elements) i Rumunjske (AUR).

wemakecura

WE MAKE

Projekt „WE MAKE“ GTF-Inicijativa za održivi rast je kao nositelj provodila u partnerstvu s Association of Business Women iz Makedonije. Projekt je trajao je od 18.12.2017. do 19.4.2019.

Opći cilj projekta bio je doprinijeti povećanju konkurentnosti gospodarstva Republike Makedonije kroz potporu raznolikog sustava poduzetništva, uključujući žene i civilno društvo. Kroz provedbu projekta, civilno je društvo dobilo izravan pristup informacijama i strateškom planiranju u dijalogu o gospodarskoj konkurentnosti i razvoju ženskog poduzetništva.