432680968_789890309836059_343689188047218246_n

Održana završna konferencija projekta Plavo-zeleni krug

U četvrtak 14. ožujka u dvorani za sastanke Ličko-senjske županije u Gospiću održana je završna konferencija projekta Plavo-zeleni krug (BLUEGREENCIRCLE – Unlocking bio-based circular economy sustainable development potentials in Lika-Senj County).

Bilateralna inicijativa Plavo-zeleni krug financirana je u okviru Fonda za bilateralne odnose EGP i Norveškog financijskog mehanizma za razdoblje 2014.-2021.  u ukupnoj vrijednost od 85.153,98 EUR. Nositelj projekta je udruga GTF-Inicijativa za održivi rast a partneri su Ličko-senjska županija i International Development Norway Association iz Norveške.

U ime partnera Ličko-senjske županije, okupljenima se obratila pročelnica Ana Rukavina Stilinović koja je i sama sudjelovala u provedbi projekta te istaknula zadovoljstvo ovom inicijativom a norveško iskustvo podijelila  je Katarzyna Anna Kazimierczuk iz IDNA-e.

Projektne aktivnosti i rezultate predstavila je predsjednica GTF-Inicijative za održivi rast, Mary Ann Rukavina Cipetić.

Tijekom projekta proveden je niz aktivnosti s ciljem povećanja kapaciteta lokalnih dionika i zajednice u Ličko-senjskoj županiji za održivi razvoj kroz principe kružnog gospodarstva. Provedba projekta započela je u ožujku prošle godine mapiranjem dionika iz područja kružnog gospodarstva i osnivanjem Radne skupine za kružno biogospodarstvo Ličko-senjske županije. Zainteresirani dionici iz javnog, privatnog i civilnog sektora imali su priliku sudjelovati u treninzima jačanja kapaciteta a u veljači ove godine deset hrvatskih predstavnika sudjelovalo je na studijskom putovanju u Norvešku gdje smo predstavljali Ličko-senjsku županiju i upoznali se s norveškim primjerima dobre prakse. Kako bi i širu javnost senzibilizirali za ovo područje, projektom je predviđeno održavanje ukupno šest kampova u Ličko-senjskoj županiji namijenjenih mladima i ženama koji se žele upoznati s konceptom i praksama kružnog gospodarstva.

Četiri kampa održana su tijekom ljeta i jeseni 2023. godine a preostala dva, za mlade i žene, planirana su u travnju i svibnju. Svi zainteresirani mogu kontaktirati udrugu GTF-IOR putem e-mail adrese info@gtf.hr.

Podijeli objavu