GWEEN_Zavrsna-1

Završena provedba projekta GWEEN

U ponedjeljak, 29. travnja u Razvojnom centru Ličko-senjske županije u Gospiću održana završna konferencija projekta GWEEN: Greening WomEn ENtrepreneurship in Croatia for Climate Smart Economic Growth.

Projekt GWEEN podržan je sredstvima Norveškog financijskog mehanizma 2014 – 2021, u okviru Programa Business Development and Innovation Croatia. Ukupna vrijednost projekta je 70.000,00 EUR a provodio se od kolovoza 2023. do travnja 2024. godine. 

Projekt doprinosi povećanju kapaciteta poduzetnica na ruralnim područjima Hrvatske za klimatski pametan ekonomski rast a provodi ga udruga GTF-Inicijativa za održivi rast u partnerstvu s International Development Norway.

Tijekom provedbe projekta izrađen je e-priručnik za ozelenjivanje poslovanja  i program  obuke ruralnih / „agro” poduzetnica, održavano je 15 radionica za više od 100 poduzetnica diljem Hrvatske koje su imale priliku sudjelovati u GWEEN mentorskom programu i studijskoj posjeti Norveškoj.

U uvodnom dijelu konferencije okupljenima se obratila predstavnica International Development Norway, gospođa Katarzyna Anna Kazimierczuk, koja je istaknula kako se tijekom provedbe upoznala s brojnim primjerima dobre prakse u zelenom poduzetništvu žena na ruralnim područjima Hrvatske. Neke od tih priča na konferenciji su predstavljene u videu koji je dostupan na poveznici.

Podijeli objavu