Radionica - Od osnivanja OPG-a do realizacije potpora iz fondova EU

corn-field-440338_640

GTF-Inicijativa za održivi rast organizira u sklopu projekta RAISE Youth – Ruralna akcija za inovativno i održivo poduzetništvo mladih besplatnu informativnu radionicu pod nazivom Od osnivanja OPG-a do realizacije potpora iz EU-a.

Radionica će biti održana u srijedu, 23. studenoga 2022. s početkom u 18 sati u Pučkom otvorenom učilištu „Dr. Ante Starčević“, Ulica dr. Franje Tuđmana 5, Gospić.

Na radionici će biti predstavljene sljedeće teme:

·        OPG i kako ga osnovati

·        Poslovanje OPG-a

·        PRR – Program ruralnog razvoja

·        Strateški Plan ZPP 2023. – 2027.

·        Primjeri dobre prakse – Mali poljoprivrednici i Mladi poljoprivrednici

Radionicu će voditi Ana Barać, direktorica Poduzetničkog centra Sinj i stručna suradnica na projektu RAISE Youth, koja iza sebe ima bogato višegodišnje iskustvo rada s OPG-ovcima te mjerama i natječajima iz Programa ruralnog razvoja.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-maila: hajnalka@gtf.hr

Projekt RAISE Youth – Ruralna akcija za inovativno i održivo poduzetništvo mladih financiran je u iznosu 4,05 milijuna eura od strane Islanda, Lihtenštajna i Norveške kroz EGP i Norveški fond za zapošljavanje mladih. Nositelj projekta je udruga GTF-Inicijativa za održivi rast, a osim u Hrvatskoj projekt se provodi i u Bugarskoj, Rumunjskoj i Španjolskoj. Glavni je cilj projekta pridonijeti stvaranju novih radnih mjesta za mlade u ruralnim područjima korištenjem socijalnih inovacija. Projekt razvija inovativni model (samo)zapošljavanja za pripadnike NEET skupine (mladi koji nisu zaposleni i nisu u sustavu obrazovanja) koji se temelji na održivoj poljoprivredi i turizmu u sinergiji s razvojem digitalnih tehnologija.